Здолбунівські власники нерухомості сплатили шість мільйонів гривень податку

27 Вересня 2023, 14:08
Здолбунівські власники нерухомості сплатили шість мільйонів гривень податку 422
Здолбунівські власники нерухомості сплатили шість мільйонів гривень податку

Власники об’єктів нерухомості Здолбунівщини, що на Рівненщині, за вісім  місяців 2023 року сплатили  до місцевих бюджетів 6 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Більшу частину суми забезпечили юридичні особи – чотири мільйони гривень, від підприємців і громадян надійшло два мільйони гривень. Про це інформують рівненські податківці.

Фахівці податкової служби нагадують громадянам, що податок сплачується за площу, яка перевищує 60 квадратних метрів для квартир, 120 квадратних метрів – для будинків і 180 квадратних метрів – для різних типів житлової нерухомості.

Сплатити податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки громадянам необхідно протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.

Податківці наголошують, якщо платники не отримали такого повідомлення, але вони є платниками цього податку, вони можуть звернутися до контролюючого органу для звірки. Також платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024