Платники податків Волині використовують 14,6 тисячі одиниць РРО/ПРРО

28 Вересня 2023, 11:32
Платники податків Волині використовують 14,6 тисячі одиниць РРО/ПРРО 470
Платники податків Волині використовують 14,6 тисячі одиниць РРО/ПРРО

Представники бізнесу  Волині вже використовують 9,3 тисячі ПРРО і 5,3 тисячі класичних касових апаратів. Зважаючи на переваги сучасних інформаційних рішень для обліку розрахункових операцій платники податків надають перевагу саме програмним РРО.

Про це учасників засідання представників Громадської ради при ГУ ДПС у Волинській області поінформував начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту  ГУ ДПС у Волинській області Роман Денисюк. 

«Упродовж серпня-вересня ми індивідуально та за посередництвом медіа і громадськості інформуємо бізнес про необхідність виконувати вимоги закону та працювати із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій. Саме масштабна інформаційно-роз’яснювальна кампанія сприяє тому, що останніми днями кількість зареєстрованих РРО/ПРРО суттєво зростає», – зазначив Роман Денисюк.

Посадовець підкреслив, що поновлення відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» передбачає застосування штрафних санкцій у разі встановлення факту  непроведення через РРО/ПРРО розрахункових операцій під час продажу товарів і надання послуг із 1 жовтня 2023 року.

«Тож ми рекомендуємо платникам податків, здійснюючи розрахункові операції в готівковій та безготівковій формі, працювати лише відповідно до норм чинного податкового законодавства у цій сфері», – підкреслив Роман Денисюк.

Нагадаємо, що податкова служба використовує всі доступні комунікаційні можливості задля якісного інформування про зміни в законодавстві щодо застосування РРО/ПРРО, внесені Законом № 3219. Наразі місія податківців – не лише перевіряти, а переконати підприємців працювати з дотриманням законодавчих вимог.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону) – відновлено. 

Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами фактів не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, до відповідних суб’єктів господарювання будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Перелік відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО,  розмістили на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024