Державна податкова служба пропонує власний програмний РРО для обліку розрахункових операцій

28 Вересня 2023, 14:25
Державна податкова служба пропонує власний програмний РРО для обліку розрахункових операцій 388
Державна податкова служба пропонує власний програмний РРО для обліку розрахункових операцій

Представники бізнесу мають право використовувати у діяльності будь-який представлений на ринку програмний РРО залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. Безкоштовний програмний РРО ДПС повністю відповідає потребам платників податків для обліку розрахункових операцій.

Про це учасників засідання представників Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області поінформував начальник територіального відділу податкових сервісів управління податкових сервісів податкової служби в області Валерій Сургент.

«Дані про стан реєстрації РРО/ПРРО на Волині останнім днями переконують, що платники податків свідомо надають перевагу програмним рішенням. Це й не дивно, оскільки бізнес надає перевагу сучасним інформаційним технологіям, що спрощують  процес здійснення господарської діяльності. До речі, програмний РРО від ДПС – теж зручний та простий у використанні. Перехід на застосування ПРРО із класичного касового апарату не вимагає великого адаптаційного періоду», – підкреслив Валерій Сургент.

Посадовець звернув увагу на той момент, що апаратний РРО та програмний РРО – рівнозначні засоби фіскалізації розрахунків за товари, роботи, послуги.

Нагадаємо, що податкова служба використовує всі доступні комунікаційні можливості задля якісного інформування про зміни в законодавстві щодо застосування РРО/ПРРО, внесені  Законом № 3219. Наразі місія податківців – не лише перевіряти, а переконати підприємців працювати з дотриманням законодавчих вимог.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону) – відновлено. 

Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами фактів не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, до відповідних суб’єктів господарювання будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024