У Луцьку продавали елітний алкоголь без держреєстрації

02 Жовтня 2023, 18:15
У Луцьку продавали елітний алкоголь без держреєстрації 1087
У Луцьку продавали елітний алкоголь без держреєстрації

Під час проведення фактичних перевірок у Луцьку 29 вересня 2023 року працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області встановили, що у двох об’єктах торгівлі реалізовували елітні алкогольні напої іноземного виробництва, а також продавали широкий асортимент імпортованих продовольчих товарів без державної реєстрації, як суб’єкта господарювання.

Про це інформують волинські податківці.

Під час контрольно-перевіркових заходів встановили, що господарські одиниці працюють не лише без відповідної державної реєстрації, але й не мають жодних дозвільних документів для такої діяльності, а також документів на походження товарів, що зберігалися та реалізовувалися у закладах торгівлі. 

Як з’ясували податкові ревізори, елітні алкогольні напої, які зберігалися у господарських одиницях для продажу в широкому асортименті, ще й не містять марок акцизного податку встановленого зразка.

Загальна вартість товарів, що зберігались та реалізовувалась із порушенням норм закону, перевищує 100 тисяч гривень.

За результатами вжитих заходів незаконну торговельну діяльність припинили. Під час контрольно-перевіркових заходів поліція вилучила алкогольні напої без марок акцизного податку.

Склали два протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 156 та два – за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Осіб, які здійснювали незаконну господарську діяльність, притягнуть до відповідальності, а долю вилучених підакцизних товарів визначить суд, – звертають увагу у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Одночасно у податковій службі інформують: за діяльність фізичних осіб без державної реєстрації як суб’єкта господарювання Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність, зокрема штраф до 85 тисяч гривень, із конфіскацією товарів, продукції, знарядь  виробництва,  сировини та грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення, чи без такої.

Фіскали наголосили, що здійснювати будь-яку господарську діяльність варто лише з дотриманням  вимог чинного законодавства. Діяльність у правовому полі дозволить уникнути штрафів, забезпечить комфорт і спокій при проведенні бізнесу.

Нагадуємо, що ДПС України запропоновано легальному бізнесу сучасне та безоплатне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Це програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна тут).

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024