На Рівненщині з’явиться новий зерносушильний хаб

04 Жовтня 2023, 17:09
На Рівненщині з’явиться новий зерносушильний хаб 998
На Рівненщині з’явиться новий зерносушильний хаб

Понад 40 місцевих фермерів, а також представників влади та міжнародних організацій, зібралися минулого тижня, щоб обговорити нові можливості з сушіння та зберігання зерна на Рівненщині.

Про це повідомляє пресслужба Програми USAID АГРО.

На базі ТОВ «Полісся-Гарант» створять новий хаб – сучасний зерносушильний комплекс, оснащений енергоощадною та економічно ефективною сушкою, що дозволить надавати послуги доробки сусіднім фермерам. Програма USAID АГРО підтримала розвиток проєкту та надала співфінансування на його реалізацію.

За словами Дмитра Антонюка, координатора проєкту з боку ТОВ «Полісся-Гарант», обсяг додаткових потужностей становитиме близько 40 тисяч тонн у рік.  Завдяки підтримці USAID АГРО, компанія зможе надавати послуги сушіння зерна мікро, малим та середнім агропідприємствам зі знижкою 20%. А також створить спеціалізований додаток для бронювання доробки продукції на сушці.

Фермери отримають можливість відслідковувати стан своєї продукції, формувати товарні партії та планувати збір культур на полях залежно від завантаження зерносушарки.

Участь в заході також взяли представники Сільськогосподарського Кооперативу «Українські фермери», до якого входить ТОВ «Полісся-Гарант». Кооператив допомагає фермерам з продажем продукції на експорт та всередині країни, надає консультації щодо отримання сертифікації ISCC, покращення ефективності ведення бізнесу та інші послуги.

Минулого року завдяки кооперації реалізували 39 тисяч тонн зернових та олійних культур членів кооперативу за експортними контрактами.

Розвиток проєктів зберігання та доробки зерна допоможуть невеликим українським фермерам планувати продаж власного врожаю, дбати про його якість, а також знаходити нових бізнес-партнерів та інтегруватися в локальні та експортно-орієнтовані ринки.

Програма USAID АГРО підтримує впровадження 15 проєктів по всій Україні: протягом року це дозволить збільшити потужності для зберігання зерна на 386 тисяч тонн та потужності для доробки та сушіння зерна на 500 тисяч тонн.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024