Нова послуга в «Дії»: вкладники збанкрутілих банків можуть отримати відшкодування в кілька кліків

05 Жовтня 2023, 11:08
Вкладники збанкрутілих банків можуть отримати відшкодування в кілька кліків 198
Вкладники збанкрутілих банків можуть отримати відшкодування в кілька кліків

Тепер отримати гарантоване відшкодування за вкладами в банках, що збанкрутували, можна в кілька кліків у «Дії».

Нову послугу «повернення вкладів» презентували міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та директорка-розпорядниця Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут під час спільного брифінгу. Про це інформує Мінцифри.

«Послуга повернення вкладів, над якою ми працювали спільно з Фондом гарантування вкладів, дасть змогу українцям подати заяву й отримати відшкодування зі збанкрутілих банків. А це – 1,4 мільйона рахунків на суму 3,2 мільярда гривень. Щоб повернути кошти, не потрібно ходити в банки чи стояти в чергах, достатньо зробити кілька кліків у «Дії», – зазначив Михайло Федоров.

Послуга «повернення вкладів» у «Дії» дає змогу вкладнику банку, що збанкрутував, отримати відшкодування на наявну або відкрити нову картку єПідтримка в одному з банків-агентів Фонду гарантування.

«З початку повномасштабного вторгнення Фонд виплатив майже 8,3 мільярда гривень гарантованого відшкодування. Сьогодні кожен вкладник збанкрутілого банку має три опції, як отримати кошти від Фонду гарантування. Перша – прийти до найближчого відділення вибраного банку-агента. 

Друга – скористатися інструментом дистанційних онлайн-виплат, який пропонують своїм клієнтам п’ять наших банків-агентів. А відтепер ще є й третя опція – подати заяву та отримати відшкодування в кілька через послугу «повернення вкладів» у застосунку «Дія». 

Мета Фонду, нагадаю, не тільки дати впевненість українським вкладникам, що їхні кошти в межах гарантій Фонду захищені, а й у разі неплатоспроможності банку забезпечити їх максимально швидке та комфортне відшкодування. Особливо це важливо сьогодні, в умовах повномасштабної війни, для громадян, які опинилися в зоні ведення активних бойових дій або ж були змушені покинути свої домівки в пошуках прихистку», – сказала директорка-розпорядниця Фонду гарантування вкладів Світлана Рекрут.

Щоб отримати послугу в «Дії»:

  • авторизуйтеся в застосунку;
  • відкрийте розділ Послуги – Повернення вкладів;
  • виберіть збанкрутілий банк, у якому мали рахунок. Якщо тримали кошти в декількох банках, заяви подаються окремо;
  • виберіть картку єПідтримка, на яку надійдуть кошти. Рахунок має бути в банку-агенті, який є учасником послуги та партнером Фонду. Або ж одразу в застосунку можна відкрити в кілька кліків нову картку єПідтримка одного з банків-агентів Фонду – Universal Bank/monobank, ПриватБанк, Укргазбанк, ПУМБ та Ідея Банк;
  • уточніть контактні дані для звʼязку;
  • перевірте заяву, там же побачите суму, доступну до виплати;
  • підпишіть заяву Дія.Підписом.

Це все. Заява одразу надсилається в банк. Її опрацювання перерахування коштів займе до трьох робочих днів.

Послугою вже можуть скористатися вкладники 34 банки, що збанкрутували.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024