єЧерга: українці можуть дізнатись аналітику про послугу та перетин кордону

12 Жовтня 2023, 10:11
єЧерга: українці можуть дізнатись аналітику про послугу та перетин кордону 648
єЧерга: українці можуть дізнатись аналітику про послугу та перетин кордону

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури презентує новий функціонал у рамках послуги єЧерга – розділ «Статистика», де зібрана основна аналітика про послугу та перетин кордону.

Про це інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Кілька місяців команда працювала над тим, щоб зробити дані доступними та зручними для всіх охочих. Ми постійно наголошуємо, що єЧерга – це прозора система, де немає місця для жодних маніпуляцій. Створення нового доступного розділу підтверджує цю тезу. Так, дашборди охоплюють час роботи експериментального проєкту від його створення – тобто від 12 грудня 2022 року і будуть оновлюватись автоматично кожного ранку. Головне – вся інформація доступна в одному місці», – наголосив заступник міністра Сергій Деркач.

У розділі «Статистика» за посиланням https://echerha.gov.ua/statistics користувачі зможуть самостійно аналізувати дані на основі електронних черг про перетин кордону. Зокрема, можна обрати будь-який період часу з моменту запровадження єЧерги і відстежувати статистичні дані щодо:

  • кількості перетинів кордону;
  • кількості транспортних засобів в черзі на кінець доби;
  • середньої тривалості очікування до в’їзду в МАПП;
  • середньої тривалості очікування від моменту реєстрації в черзі до перетину кордону;
  • кількості скасованих черг.

Для візуалізації та зручності інформацію подали у вигляді графіків та діаграм. Усі об’єкти сторінки інтерактивні, та дозволяють переходити між такими розрізами та показниками аналізу: рік, місяць, МАПП категорія черги, МАПП країна, назва МАПП.

Нагадаємо, проєкт електронна черга для перетину кордону вантажівками стартував у грудні 2022 року з пілоту на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ». Вже у травні 2023 року послугу масштабували на ще 15 інших пунктів пропуску.

З серпня до тестування послуги долучили автобуси – зараз тестування поширили на 8 пунктів пропуску. Загалом, за час дії проєкту кордон за записом перетнуло понад 490 тисяч транспортних засобів, з яких автобусів понад 13 тисяч.

Проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України, Державною митною службою України та Державною прикордонною службою України за підтримки USAID / UK aid проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024