У Луцьку відбувся ярмарок вакансій для ВПО

12 Жовтня 2023, 13:22
У Луцьку відбувся ярмарок вакансій для ВПО 660
У Луцьку відбувся ярмарок вакансій для ВПО

Ярмарок вакансій для ВПО – таку назву мав захід, що відбувся, 11 жовтня 2023 року, у Луцьку.

Зустріч провели в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен», йдеться на сайті Волинської ОВА.

Івент розпочала директорка Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин. За її словами, служба зайнятості з початку повномасштабного вторгнення активно працює з внутрішньо переміщеними особами. Відтак, за цей час лише на Волині вдалося працевлаштувати півтори тисячі людей. Окрім того, багато вимушених переселенців отримали інші послуги, що надає служба зайнятості.

«Щиро рада бачити в цьому залі вже волинян і сподіваюся, що інформацію, яку ви сьогодні почуєте, історії, які сьогодні розкажемо, допоможуть вам знайти нове місце роботи, опанувати новий фах чи відкрити власну справу», – зауважила Алла Куцин.

Тож фахівці служби зайнятості детально розповіли про актуальні послуги для ВПО:

  • ваучер на навчання;
  • грант на розвиток або відкриття власної справи;
  • професійне навчання або підвищення кваліфікації тощо.

Також власним досвідом поділилися внутрішньо переміщені особи. Так, співзасновниця ГО «Старт у нове життя» Наталія Бєлімова розповіла про отримання ваучера на навчання. До слова, за сприяння центру зайнятості нині жінка здобуває освіту за фахом «Психологія». Натомість Тетяна Золотопуп отримала грант на розвиток власної справи. Ще до початку повномасштабного вторгнення вона займалася підприємницькою діяльністю, а нині з чоловіком працюють у сфері вантажних перевезень.

Окрім того, захід відвідали представники роботодавців, які, в тому числі приймають на роботу внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, начальниця відділу кадрів ТОВ «Тигрес-люкс» Марія Метельська коротко повідомила про актуальні вакансії на підприємстві, можливості навчання, розмір заробітної плати та умови праці.

Однак лідером із працевлаштування внутрішньо переміщених осіб на Волині є ТОВ «Луцька картонно-паперова фабрика». Загалом з 24 лютого на підприємстві працевлаштували близько 50 ВПО. Про це розповів заступник генерального директора з управління персоналом картонно-паперової фабрики Віталій Смусь.

«Дуже багато людей приїхали, особливо в перші місяці після початку війни і ми намагалися їх всіх працевлаштувати. Дуже нам допомагав у цьому Луцький центр зайнятості: вони направляли, проводили роз’яснювальну роботу. Тому такий високий показник. Зараз, у зв’язку з новим виробництвом, маємо близько ста робітничих вакансій. Також внутрішньо переміщені особи обіймають керівні посади на підприємстві, тому що надаємо можливість кар’єрного росту», – зауважив Віталій Смусь.

Між іншим, за кожного працевлаштованого з-поміж ВПО держава виплачує роботодавцю компенсацію.

Опісля можна було особисто поспілкуватися з фахівцями служби зайнятості, а також з роботодавцями. А насамкінець відбулася економічна екскурсія по підприємствах міста.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024