Протягом року Закарпаття успішно співпрацює з «Ощадбанком» за різними напрямками

12 Жовтня 2023, 16:15
Протягом року Закарпаття успішно співпрацює з «Ощадбанком» за різними напрямками 450
Протягом року Закарпаття успішно співпрацює з «Ощадбанком» за різними напрямками

Закарпатська область перша підписала відповідний меморандум з «Ощадбанком» ще у грудні 2022 року, і зараз втілюють корисні для населення ініціативи.

Про це розповів заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо під час онлайн-зустрічі керівництва обласних військових адміністрацій з представниками банку та USAID щодо підтримки мікро-, малого й середнього бізнесу.

Закарпаття має успішні напрацювання, тож Василь Іванчо розповів про програму «Energy Help», яку запустили під час енергетичної кризи, аби бізнес міг продовжувати функціонувати. Він зосередив увагу на умовах, фінансуванні та результатах втілення ініціативи.

За його словами, протягом року на засіданнях комісії погодили 194 заявки на отримання часткових компенсацій за придбане джерело електроенергії, 192 суб'єкти господарювання вже отримали компенсацію у розмірі близько 24 мільйони гривень.

«Найголовніше – підприємства та установи й надалі виробляли продукцію і надавали послуги, що дозволило зберегти 8,7 тисячі робочих місць та наповнювати бюджети. Восьмеро з тих учасників програми, які отримали кошти, заручилися й підтримкою «Ощадбанку» за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9 %», – підкреслив заступник очільника області.

Окрім того, спільно втілюють програму, за якою військовослужбовці Збройних сил можуть отримати безвідсотковий кредит на придбання житла: 4% з 7% річних компенсує держава, ще 3% завдяки співпраці ОВА з Ощадом відшкодовують з обласного бюджету за Регіональною програмою.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024