Вивчення тригонометрії з репетитором: просте вирішення складних проблем

15 Жовтня 2023, 11:35
Тригонометрія онлайн з репетитором: просте вивчення складних концепцій Реклама 543
Тригонометрія онлайн з репетитором: просте вивчення складних концепцій

Якщо випускник планує пов’язувати життя з професіями геодезиста, біолога, інженера у галузі медичного обладнання, астронома, інженера-будівельника тощо, знання тригонометрії є обов’язковими для нього.

Опанування математичною дисципліною дозволить не лише скласти іспити чи ЗНО, а й використовувати здобуті знання у професійній діяльності. Вивчення тригонометрії пов’язано з труднощами. Ефективно подолати їх старшокласнику допоможе репетитор математики. Фахівець визначить типові помилки, доступно пояснить теоретичний матеріал і допоможе правильно розв’язувати тригонометричні задачі.

У чому полягає складність вивчення тригонометрії?

Розділ математики дозволяє виміряти відстань між об’єктами і встановити їх величини там, куди неможливо дістатися – у космосі, під землею, водою тощо. Знання тригонометрії вимагає високого рівня абстрактного мислення. Учень має засвоїти основні терміни:

  • синус деякого кута;
  • косинус кута;
  • тангенс;
  • котангенс;
  • число Пі та інші.

У вивченні тригонометрії школярі та студенти припускаються поширених помилок:

  • вважають найдовшу сторону трикутника гіпотенузою, забуваючи, що синуси й косинуси використовуються тільки у прямокутному трикутнику;
  • плутають значення синуса та косинуса певного кута;
  • передчасно округлюють значення чисел, знаходять корінь з кута, перетворюють звичайний дріб на десятковий. 

У процесі вирішення завдання стає зрозумілим, що ці дії зайві або призводять до помилкового результату. Завдання вчителя на уроках тригонометрії полягає у ретельному відстежуванні помилок та їх своєчасному усуненні. Однак не всім учням підходять методи викладання. А нагромадження незрозумілого матеріалу призводить до небажання вчити предмет, втрати мотивації і розчарування у навчанні. Слабший учень намагається наздогнати сильніших. Поспіх призводить до ще більших проблем.

Як репетитор онлайн допоможе вивчити тригонометрію?

Учні вважають математичну дисципліну занадто теоретизованою й нецікавою наукою. Однак тригонометричні поняття зустрічаються в інших дисциплінах. Наприклад, без синусоїди неможливо побудувати кардіограму, графік біоритмів людини, налаштувати музичний еквалайзер. Здобутки тригонометрії використовуються в навігації, картографії, фізиці. 

Заняття онлайн з наставником – це зручно, оскільки учень самостійно вибирає формат уроку, час, тариф. Достатньо розповісти репетитору про власні потреби у вивченні тригонометрії й очікування від занять, щоб зробити співпрацю продуктивною. Ось яку допомогу надає репетитор:

  • підготовка до ЗНО з математики;
  • надолуження прогалин у знаннях;
  • успішне написання самостійної чи контрольної роботи;
  • підготовка до іспиту.

Заняття з наставником онлайн проводять на навчальних платформах Google Classroom, Zoom тощо. Завдяки цьому студент або учень розширює свої знання, адже без вміння працювати з комп’ютерними програмами згодиться у житті чи професії. Репетитор користується різними формами візуалізації:

  • схемами;
  • таблицями;
  • презентаціями;
  • відеотрансляціями на YouTube.

За допомогою цих та інших методів можна навчитися вирішувати тригонометричні рівняння, вивчити функції, знаходити тотожність тощо. Допомога репетитора може знадобитися не тільки старшокласнику, а й студентові. Не в кожного викладача є вдосталь часу, аби приділити увагу кожному. Зважаючи на складність дисципліни, студентові може знадобитися більше часу на опанування наукою. Хтось розуміє навчальний матеріал швидко, а комусь потрібні індивідуальні додаткові уроки. 

Отримати їх можна в репетитора. Наставник виявить прогалини у знаннях, підбере методи й матеріали, які допоможуть конкретному учню швидко й ефективно опанувати дисципліною. Можна записатися на групові заняття. Останній вид роботи передбачає використання репетитором ділової гри. Метод ефективний не тільки для старшокласників, а й студентів. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024