Українці можуть замовити посвідчення водія з доставкою за кордон

17 Жовтня 2023, 12:07
Українці можуть замовити посвідчення водія з доставкою за кордон 766
Українці можуть замовити посвідчення водія з доставкою за кордон

Тисячі українців через війну були вимушені шукати порятунок за кордоном. Багато з них потребують відновлення посвідчення водія, але не можуть це зробити за кордоном. Тому Міністерство внутрішніх справ запускає нову послугу, на яку очікували так багато водіїв.

Про це йдеться на сайті МВС.

Відтепер кермувальники можуть онлайн замовити обмін посвідчення водія з доставкою за межі країни. Цей зручний сервіс стане доступним для осіб, які проживають у Польщі. Адже саме там перебуває чи не найбільше громадян України, які з певних причин не можуть поки що повернутись на Батьківщину.

Замовити документ з доставкою «Укрпошти» за кордон можна в електронному кабінеті водія. Цей сервіс стане корисним для тих осіб, які хочуть обміняти своє посвідчення отримане вперше на два роки, загубили чи пошкодили, або змінили персональні дані.

Нова послуга зручна у користуванні та замовляється у кілька кліків. Для цього необхідно авторизуватись в електронному кабінеті водія, обрати причину обміну посвідчення водія, обрати міжнародну доставку та здійснити оплату. Після оброблення заявки сервісним центром МВС, готовий документ направляють на обране відділення.

Термін міжнародної доставки – близько 15 днів. Орієнтовна вартість посвідчення водія – 311 гривень за бланк та адмінпослугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон складатимуть – 960 гривень.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024