Рада не підтримала перерозподіл військового ПДФО з місцевих бюджетів в державний

17 Жовтня 2023, 16:18
Рада не підтримала перерозподіл військового ПДФО з місцевих бюджетів в державний 519
Рада не підтримала перерозподіл військового ПДФО з місцевих бюджетів в державний

Верховна Рада України 17 жовтня не схвалила в другому читанні законопроєкт №10037, який пропонує переспрямувати ПДФО з забезпечення військових з місцевих до державного бюджету.

Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев та перший заступник голови комітету Ярослав Железняк.

Для прийняття проєкту закону не вистачило два голоси. 

«За» проголосували 223 народні обранці.

«На жаль, парламент не підтримав перерозподіл військового ПДФО. Парламентарі вирішили, що бруківка і стадіони важливіші за дрони та зброя для армії. Політиканство та популізм перемогли державництво. Але ненадовго. Буде повторне друге», – наголосив Гетманцев.

«Відправили на повторне друге 265. Також підтримано скорочені терміни підготовки до повторного другого читання», – зазначив Железняк.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів подав до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонується військовий податок на доходи фізосіб (ПДФО) направити з місцевих бюджетів на закупівлю техніки й власне виробництво зброї. Законопроєкт викликав напружену реакцію серед громад.

 

Верховна Рада на засіданні 20 вересня підтримала за основу законопроєкт №10037, який пропонує переспрямувати ПДФО з зарплат військових з місцевих бюджетів у державний бюджет.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024