Майже 200 безробітних учасників бойових дій скористалися послугами Рівненської служби зайнятості

19 Жовтня 2023, 18:00
Майже 200 безробітних учасників бойових дій скористалися послугами Рівненської служби зайнятості 629
Майже 200 безробітних учасників бойових дій скористалися послугами Рівненської служби зайнятості

У січні-вересні 2023 року послугами Рівненської обласної служби зайнятості скористались 195 безробітних з-поміж учасників бойових дій, з них мали право на отримання допомоги по безробіттю 170 осіб.

Працевлаштували 38 осіб, професійне навчання проходили 11 осіб та дві особи брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Профорієнтаційні послуги отримували 182 безробітних особи. Про це інформує Рівненський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 жовтня 2023 року на обліку у службі зайнятості перебували 96 безробітних з-поміж учасників бойових дій.

У рамках урядового проєкту «єРобота» програми «Гранти для ветеранів та їх подружжя» на Рівненщині сім жителів краю отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості на створення або розвиток власної справи. З них чотирьом профінансували кошти на суму 1,445 мільйона гривень. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення 12 нових робочих місць.

Грантоотримувачі відкрили кав’ярню, розширили станцію технічного обслуговування, створили студію іноземних мов, надають перукарні послуги тощо.

Прийом нових заяв на отримання грантів для ветеранів та їх подружжя триває. Подати заяву на отримання гранту можна через портал «Дія».

За програмою «Грант для ветеранів та їх подружжя» можна отримати грант на старт або розвиток бізнесу від 250 тисяч гривень до 1 мільйона гривень:

  • до 250 тисяч гривень на власний бізнес  може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни за умови створення щонайменше одного робочого місця;
  • до 500 тисяч гривень може отримати подружжя учасника бойових дій за умови створення щонайменше двох робочих місць. Співфінансування за цією програмою таке: 70% надає держава, 30% – власні кошти отримувача;
  • до 1 мільйона гривень може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни, якщо він до цього вже не менш ніж три роки зареєстрований як ФОП. Головна умова – створення від чотирьох робочих місць, із яких щонайменше два - для ветеранів або людей з інвалідністю внаслідок війни. Тут так само співфінансування буде 70% на 30%.

За кошти гранту можна оплатити обладнання, оренду, придбати сировину, необхідні матеріали чи ліцензійне програмне забезпечення, замовити рекламу тощо.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024