На Рівненщині провели бізнес-форум для експортерів

20 Жовтня 2023, 16:45
На Рівненщині провели бізнес-форум для експортерів 437
На Рівненщині провели бізнес-форум для експортерів

Перемога країни також залежить і від експорту.

Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль під час Регіонального бізнес-форуму, який присвятили темі «Промоція та експорт».

Захід зібрав понад 100 учасників як офлайн, так і онлайн.

«Попри війну експорт Рівненщини на 82% спрямований до країн Євросоюзу. Найбільший відсоток – 32,4% складає продукція деревообробної та меблевої промисловості. Це ще раз доводить правильне позиціонування Рівненщини, як меблевої столиці», – сказав очільник області.

Віталій Коваль додав, що нам є куди рости і в цій, і в інших галузях. 

«Адже успіх рівненських підприємців – це опорна здатність держави. Тому сьогодні важливо говорити про експорт. І не лише, як про вид діяльності. Ринок України внутрішнього споживання скоротився. Адже люди, які виїхали за кордон, теж були покупцями товарів та послуг. А це чималий відсоток.

Сьогодні необхідно дивитися на експорт по-новому. Йти за цими покупцями за кордон. Багато українців там вже сформували цілий тренд споживання українських товарів. Наприклад, Нова Пошта сьогодні працює у 8 країнах, в планах розширитися до 20», – зауважив очільник області.

Під час форуму Віталій Коваль також закликав підприємців масштабуватися в цьому напрямку, додавши, що від експорту рівненського бізнесу залежить успіх країни.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024