У Луцьку фермерам розповіли про європейські правила забою тварин
У Луцьку відбувся семінар на якому підприємцям розповіли про дотримання вимог ветеринарно-санітарного законодавства при забої та виробництві продукції тваринного походження.
Захід відбувся 4 квітня на базі ДУ «Волинська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів».
Навчання відбулося за участі спеціалістів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, керівників районних, міських та міськрайонних управлінь Держпродспоживслужби області, уповноважених лікарів ветеринарної медицини державних установ ветеринарної медицини та представників суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність з виробництва продукції тваринного походження.
На навчанні розглядались питання:
- ветеринарно-санітарних вимог при виробництві продукції тваринного походження, відбору зразків та періодичності лабораторних досліджень, впровадження системи управління безпечності харчових продуктів НАССР;
- дотримання вимог програми державного ветеринарно-санітарного контролю сальмонельозу птиці на 2014-2018 роки;
- вимог європейського законодавства щодо державного контролю та безпечності і окремих показників якості харчових продуктів;
- порядку видачі ветеринарних документів та механізму видачі міжнародного (ветеринарного) сертифіката.
Учасники заходу охоче ставили запитання, ділились досвідом, висвітлювали бачення ефективної роботи у сфері здійснення державного контролю та нагляду.