Громади Рівненщини отримали понад пів мільярда гривень за користування й оренду земель

02 Листопада 2023, 14:11
Громади Рівненщини отримали понад пів мільярда гривень за користування й оренду земель 475
Громади Рівненщини отримали понад пів мільярда гривень за користування й оренду земель

У січні-вересні поточного року до місцевих бюджетів Рівненської області надійшло 510,4 мільйона гривень плати за землю, цей показник збільшився на 137 мільйонів гривень порівняно з надходженнями відповідного періоду 2022 року.

Про це інформують рівненські податківці.

Найбільшу суму земельного податку й орендної плати сплатили суб'єкти господарювання – юридичні особи. За дев’ять місяців вони перерахували до бюджетів громад понад 410,8 мільйона гривень, а це – плюс 85 мільйонів гривень до 2022 року. 

Фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши майже 99,6 мільйона гривень цього платежу. Сплачена сума на 52 мільйони гривень перевищує показники січня-вересня 2022 року.

Головне управління ДПС у Рівненській області звертається до платників податків з проханням виконувати свої податкові зобов’язання зі сплати майнових податків своєчасно.

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків із персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024