Тепер придбати квиток на потяг «Київ – Варшава» чи оформити повернення онлайн можна лише з «Дія.Підписом»

09 Листопада 2023, 10:12
Тепер придбати квиток на потяг «Київ – Варшава» чи оформити повернення онлайн можна лише з «Дія.Підписом» 821
Тепер придбати квиток на потяг «Київ – Варшава» чи оформити повернення онлайн можна лише з «Дія.Підписом»

«Укрзалізниця» інтегрувала «Дію» у свій застосунок для верифікації акаунтів. Тепер, щоб придбати квитки на найзатребуваніший поїзд № 67/68 «Київ – Варшава», потрібно підтвердити свою особу через «Дія.Підпис».

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Верифіковані акаунти також зможуть повертати придбані в застосунку квитки на будь-який з міжнародних рейсів у кілька тапів онлайн. І не потрібно робити претензійне повернення – ходити в касу, писати заяву від руки і до пів року чекати розгляду й повернення коштів. Усе можна зробити онлайн у застосунку «Укрзалізниці» за секунди.

«Дія.Підпис – це найзахищеніший цифровий підпис у смартфоні. Щоб підписати документ, потрібно просто кліпнути очима. У цей час штучний інтелект порівнює біометрію вашого обличчя з фото в реєстрі. Тож ніхто не може скористатися «Дія.Підписом» замість вас. Інтеграція із застосунком «Укрзалізниці» допоможе зробити сервіс ще зручнішим та продовжити систему боротьбу з перекупами. 

Адже придбати чи повернути квитки на потяг «Київ – Варшава» чи повернути квитки на міжнародні потяги користувачі зможуть тільки після верифікації з «Дія.Підписом». Завдяки цьому УЗ зможе персонально відстежувати потенційних перекупів. Якщо з акаунту масово купуватимуть та повертатимуть квитки – після перевірки його заблокують», – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Перевізник упровадив «Дія.Підпис» у застосунок, щоб спростити процес повернення квитків для користувачів, а також продовжити системну боротьбу з перекупами.

Придбати квитки на потяги сполученням «Київ – Варшава» можна лише в застосунку «Укрзалізниці». Поїзд курсує щодня, але квитки на нього розкуповують миттєво.

Верифікація акаунтів через «Дія.Підпис» дасть змогу відстежувати потенційних перекупів і після перевірки блокувати їхні акаунти. Обліковий запис отримає відповідне маркування, і користувач не зможе купувати квитки на поїзд «Київ – Варшава» та повертати їх онлайн, навіть якщо видалить застосунок і спробує пройти верифікацію через інший пристрій.

«Влітку ми були вимушені тимчасово призупинити цю послугу через активізацію перекупів. Цей вимушений крок мав досить непоганий результат, проте була й зворотна сторона – незручності для наших добросовісних користувачів. Але вихід завжди є, якщо ти над цим працюєш. Дякую Мінцифри за партнерство та підтримку», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Як верифікувати акаунт з «Дія.Підписом» під час купівлі квитка:

  • у застосунку «Укрзалізниці» виберіть потяг №67/68 «Київ – Варшава»;
  • підтвердьте особу з «Дія.Підписом»;
  • виберіть вагон і місце;
  • введіть дані про пасажира. Якщо купуєте квиток для себе – достатньо натиснути на кнопку з вашими даними після верифікації, яка розташована вище полів. Якщо для родича – власноруч заповніть його ім’я та прізвище;
  • оплачуєте квиток зручним способом. І це все! Квиток придбано.

Верифікація акаунту через «Дія.Підпис» ставатиме доступною користувачам поступово, після оновлення застосунку.

Нагадаємо, «Дія.Підпис» – це кваліфікований електронний підпис, який можна активувати за секунди в застосунку «Дія». Для цього потрібно мати хоча б один з біометричних документів у «Дії»: ID-картку, закордонний паспорт або посвідку на проживання. А далі:

  • перейдіть до Меню – «Дія.Підпис».
  • натисніть Активувати «Дія.Підпис».
  • підтвердьте особу через перевірку за фото.
  • вигадайте 5-значний код для «Дія.Підпису».

За весь час українці скористалися «Дія.Підписом» понад 20 мільйонів разів.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024