Ощадбанк надав бізнесу понад пів мільярда гривень за новими умовами програми доступних кредитів

13 Листопада 2023, 18:00
Ощадбанк надав бізнесу понад пів мільярда гривень за новими умовами програми доступних кредитів 408
Ощадбанк надав бізнесу понад пів мільярда гривень за новими умовами програми доступних кредитів

З моменту оновлення наприкінці вересня умов програми «Доступні кредити 5-7-9%» Ощадбанк видав підприємцям 236 кредитів на загальну суму 509 мільйонів гривень, у тому числі 116 мільйонів гривень підприємствам переробної галузі. 

На деокупованих територіях за цей період часу бізнес отримав підтримку від Ощаду на загальну суму 239 мільйонів гривень. З них 60 мільйонів гривень видали саме переробному бізнесу. Про це інформує пресслужба банку.

Загальний обсяг позик, наданих Ощадбанком з моменту старту держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%», становить понад 30 мільярдів гривень. За кількістю та обсягом виданих позик у рамках програми Ощад посідає друге місце серед банків-партнерів.

«Пріоритетними для фінансування за оновленими умовами програми є переробні підприємства, проєкти енергоефективності та бізнес на деокупованих територіях. Нові умови програми спрямували на відновлення та розвиток тих галузей, які дають найбільший економічний ефект, генерують високу додану вартість і мають стати драйверами зростання економіки, а також на відродження постраждалих від війни територій. Ощад першим з банків повертається на деокуповані території, ми найкраще розуміємось на потребах підприємців там. За перший місяць оновлених умов Ощад видав понад 30% кредитів серед усіх державних банків, що беруть участь у програмі», – прокоментувала членкиня правління Ощадбанку, відповідальна за ММСБ, Наталя Буткова-Вітвіцька.

Нагадуємо, що підприємства, які працюють у зоні високого воєнного ризику (на деокупованих територіях), у рамках оновленої програми «Доступні кредити 5-7-9%» зможуть сплачувати проценти на рівні 1% протягом перших двох років (5% починаючи з третього року на інвестиційні потреби та 3% – на фінансування оборотного капіталу).

Для таких підприємств, включаючи переробну галузь та сферу енергомодернізації, підвищили ліміт до 150 мільйонів гривень і збільшили термін фінансування до 10 років. Для решти компаній, які вже адаптувались до поточних умов, процентна ставка залишається на рівні 7% або 9% на інвестиційні потреби та підвищується до 13% річних на поповнення оборотних коштів.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024