На Волині сплатили понад вісім мільярдів гривень податку на доходи фізичних осіб

14 Листопада 2023, 13:10
На Волині сплатили понад вісім мільярдів гривень податку на доходи фізичних осіб 316
На Волині сплатили понад вісім мільярдів гривень податку на доходи фізичних осіб

За підсумками січня-жовтня 2023 року на Волині до бюджетів усіх рівнів перерахували 8 мільярдів 123 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 1 мільярд 834 мільйони гривень більше проти аналогічного періоду торік.

Про це інформують волинські податківці.

Майже 6,4 мільярда гривень ПДФО надійшло до місцевих бюджетів. Тож саме сплачений із легальних доходів податок на доходи фізичних осіб – основне джерело бюджетної стабільності громад, – звертають увагу у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

З огляду на належний податковий супровід платників податків і дієву взаємодію з представниками реального сектору економіки у податковій службі прогнозують позитивну динаміку сплати ПДФО за підсумками фінансового року.

Разом з тим, у Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу лідерів місцевого самоврядування на важливості повної легалізації трудової діяльності. Щоб органи місцевого самоврядування були фінансово спроможним виконувати передбачені функції та повноваження у сфері захисту населення та розвитку територій варто постійно опікуватися питання детінізації ринку праці та державної реєстрації підприємницької діяльності, – наголошують у податковій службі.

Нагадаємо, що порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Він включає три основні кроки:  

  • укладення трудового договору;
  • оформлення наказу про прийняття на роботу;
  • повідомлення Державної податкової служби.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024