На Закарпатті збудують мультимодальний логістичний хаб для експорту зерна до країн ЄС

16 Листопада 2023, 15:24
На Закарпатті збудують мультимодальний логістичний хаб для експорту зерна до країн ЄС 498
На Закарпатті збудують мультимодальний логістичний хаб для експорту зерна до країн ЄС

Мультимодальний логістичний хаб для експорту зерна до країн ЄС з’явиться на Закарпатті. Над втіленням проєкту «Horonda Platform» у селі Горонда Мукачівського району працюють спільно з італійськими інвесторами.

Керівництво ОВА провело робочу зустріч з партнерами щодо перспектив розвитку ініціативи зі створення «сухого порту», що забезпечить зберігання й експорт агропродукції, інформує Закарпатська ОВА.

«Поява такого сухопутного зернового коридору в нашому регіоні – це пріоритетне завдання, яке має загальнодержавне значення. Цей проєкт особливо важливий в умовах війни. Ми вдячні за велику довіру керівництву країни та міжнародним інвесторам», – наголосив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За його словами, логістичний хаб сприятиме розвитку експортного потенціалу нашого регіону та країни загалом. Він дозволить місцевим агровиробникам розширити зовнішні ринки, а також посилити імідж Закарпаття як надійного партнера в реалізації таких масштабних ініціатив.

Проєкт, зокрема, передбачає створення можливостей для перевантаження сільгосппродукції з широкої колії на вузьку, появу складських приміщень, забезпечення центру контейнерами для зерна, соняшникової олії та інше. Завдяки «Horonda Platform» в області вдасться створити понад 200 нових робочих місць.

Представники італійських компаній, які беруть участь у проєкті, підкреслили, що зацікавлені посилювати комунікацію з українською стороною, зокрема й із Закарпаттям, в соціально-економічному, юридичному та інших аспектах. Запуск і функціонування такого хабу є перспективним для кожної зі сторін.

У складі іноземної делегації були керівник міжнародних проєктів «FS Holding» Хав'єр Касанас, керівник відділу тягових операцій «MERCITALIA RAIL» Емануеле де Сантіс, представники компанії «MERCITALIA TERMINAL» Джіаммарко Рібаудо та Клаудіо Фермані.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024