Податківці просять представників малого бізнесу активніше користуватися сучасними електронними сервісами

17 Квітня 2018, 10:14
Податківці просять представників малого бізнесу активніше користуватися сучасними електронними сервісами 935
Податківці просять представників малого бізнесу активніше користуватися сучасними електронними сервісами

У першому кварталі 2018 року платники податків Волині подали до органів ДФС понад 209 тисяч звітних документів. Із загальної кількості поданих декларацій 126 тисяч надійшли в електронному форматі.

Таким чином, з початку року більшість усіх декларацій, які надіслано волинськими суб’єктами господарювання для опрацювання фахівцями ДФС  в електронному вигляді.

Як свідчить аналітика, більшу перевагу електронному спілкуванню з фіскалами надають юридичні особи. Зокрема, понад 70 відсотків від усіх поданих волинськими підприємствами та установами декларацій - електронні. Лише кожна друга декларація від підприємця - фізичної особи надіслана за посередництвом сучасних інформаційних технологій, -  інформує управління обслуговування платників ГУ ДФС у Волинській області.

Тож в ГУ ДФС у Волинській області звертаються до представників малого бізнесу з проханням активніше впроваджувати в свою діяльність сучасні електронні сервіси.

«Зручність і простота в застосуванні, що не вимагає додаткових фінансових  та часових витрат, - це ті безумовні переваги звітування в електронному вигляді, які давно оцінили платники податків. Жоден з підприємців, котрий розпочав своє спілкування з контролюючими органами дистанційно, ніколи не повертається до паперової звітності. Громіздкі файли з паперами – це минуле століття, а сьогоднішній темп економічного життя та ділової активності вимагає сучасних підходів, які активно впроваджує в свою роботу ДФС України», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук. 

Якщо взяти до уваги, що електронний формат звітування виключає суб’єктивний чинник та корупційні ризики, ДФС і надалі максимально вдосконалюватиме діючі сервіси та пропонуватиме їх нові функціональні можливості з врахуванням потреб і побажань платників податків, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024