Ввезення гумдопомоги: продовжили термін використання паперових декларацій до 1 квітня 2024 року

21 Листопада 2023, 10:07
Ввезення гумдопомоги: продовжили термін використання паперових декларацій до 1 квітня 2024 року 325
Ввезення гумдопомоги: продовжили термін використання паперових декларацій до 1 квітня 2024 року

Кабмін продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня 2024 року. Це дасть змогу організаціям, які завозять гуманітарну допомогу, продовжувати свою діяльність за звичними процедурами.

Водночас з 1 грудня цього року отримувачі можуть вже почати використовувати цифровий механізм для ввезення гуманітарної допомоги. Тобто подавати декларацію онлайн з використанням автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги. Про це інформує Міністерство соціальної політики України.

Відповідні зміни були ухвалені за результатами опрацювання зворотного зв'язку від волонтерської спільноти, яка активно долучилась до обговорення проблематики.

Триватиме перехідний період з можливістю подання паперової декларації до 1 квітня наступного року. За цей час Мінсоцполітики, у співпраці з іншими органами влади та громадянським суспільством, продовжить опрацьовувати конструктивні коментарі та пропозиції для покращення правового регулювання процедури ввезення і обліку гуманітарної допомоги.

Водночас під час перехідного періоду фонди, громадські організації та інші отримувачі зможуть адаптувати свої процеси до використання цифрової системи та оцінити її переваги.

Важливо наголосити, що з 1 грудня в отримувача немає обов’язку користуватись лише паперовим чи цифровим механізмом. Тобто організація може використовувати будь-який варіант, що потім відобразять у звітності.

Нагадаємо, з 1 листопада по 1 грудня триває тестування цифрової платформи для ввезення та обліку гуманітарної допомоги. До нього вже долучились понад 300 організацій. Як приєднатись до тестування – читайте за посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/23156.html.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024