єРобота: держава видала грантів на п’ять мільярдів гривень на розвиток бізнесу

22 Листопада 2023, 12:09
єРобота: держава видала грантів на п’ять мільярдів гривень на розвиток бізнесу 268
єРобота: держава видала грантів на п’ять мільярдів гривень на розвиток бізнесу

Держава інвестувала в розвиток малого та середнього бізнесу через гранти п’ять мільярдів гривень від початку дії урядової грантової програми єРобота. Гранти на започаткування або розширення власної справи вже отримали 8 753 українці.

Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко.

«Гранти від держави на старт або розвиток бізнесу за проєктом єРобота вже отримали майже 9 тисяч українців. Понад дві тисячі з них взяли грантові кошти саме на відкриття власної справи, інші – на масштабування бізнесу, нарощування виробництва, розробку й запуск нових напрямків. Ці інвестиції не лише в розвиток малого й середнього бізнесу, це й інвестиції в покращення ситуації на ринку праці, адже отримувачі грантів, реалізуючи свої проєкти, створять близько 35 тисяч нових робочих місць», – зазначила Юлія Свириденко.

Загалом з початку запуску проєкту єРобота у липні 2022 року:

  • за програмою «Власна справа» – видали 8 013 мікрогрантів на 1,9 мільярда гривень;
  • на розвиток переробних підприємств – видали 487 грантів на 2,5 мільярда гривень;
  • на садівництво та розвиток тепличного господарства – видали 133 гранти на 555 мільйонів гривень;
  • ветеранам та членам їхніх родин – видали 120 грантів на 45 мільйонів гривень.

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подають через портал «Дія» разом з бізнес-планом. Обов'язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранту до кількох десятків при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертають державі у вигляді сплачених податків і зборів в процесі діяльності підприємства впродовж трьох років.

Нагадаємо, проєкт єРобота запровадив уряд в липні 2022 року для надання підтримки бізнесу та стимулювання створення нових робочих місць. Він включає кілька грантових програм. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024