Роботодавцям компенсували понад мільйон гривень за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

22 Листопада 2023, 16:11
Роботодавцям компенсували понад мільйон гривень за облаштування робочих місць для осіб з  інвалідністю 481
Роботодавцям компенсували понад мільйон гривень за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Підприємцям в Україні компенсують витрати за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю, щоб забезпечити їм комфортні умови для роботи.

Про це повідомила заступниця міністерки економіки України Тетяна Бережна під час виступу на конференції «Розвиток реабілітації в Україні: діалог про виклики та інновації під час війни».

«Працюємо над тим, щоб люди з інвалідністю, зокрема й отриманою внаслідок війни, могли продовжувати працювати й самореалізовуватись. На сьогодні понад 20 роботодавців вже скористались такою можливістю – придбали для своїх працівників необхідні їм допоміжні засоби, спеціалізовані меблі, пристрої. А держава компенсувала їм ці витрати загалом на понад мільйон гривень», – розповіла Тетяна Бережна.

Зокрема, компенсації за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю отримали підприємці Полтавської, Київської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Черкаської областей. Серед працівників, для яких облаштували робочі місця, – бухгалтер, вчитель, інженер з охорони праці, діловод, адміністратор, менеджер в торгівлі, водій, слюсар зі складання металевих конструкцій.

Серед придбаних допоміжних засобів – спеціалізовані меблі та фурнітура для пристосування робочих місць працівникам з вадами спини, спеціалізоване функціональне офісне крісло з регулятором висоти сидіння та положення спинки, комп’ютери (ПК, ноутбуки) з вбудованими пристроями захисту очей для працівників з вадами зору, спеціалізована настільна лампа для працівника з вадами зору, засоби зв’язку та спеціалізована фурнітура (телефони й навушники) для працівників з вадами слуху, спецодяг.

Нагадаємо, в серпні цього року уряд запровадив програму надання компенсацій роботодавцям витрат на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І групи – до 100,5 тисячі гривень (15 мінімальних зарплат), для осіб з інвалідністю ІІ групи – до 67 тисяч гривень (10 мінімальних зарплат).

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024