На Рівненщині збудували сімейну молочну ферму

22 Листопада 2023, 18:02
На Рівненщині збудували сімейну молочну ферму 735
На Рівненщині збудували сімейну молочну ферму

У селі Стара Мощаниця, що на Рівненщині, відкрили ще одну сімейну молочну ферму сім’ї Никончук.

Про це інформують на фейсбук-сторінці «Сімейні молочні ферми».

«Ферма «Відродження» - це результат шести років наполегливої праці та впертості родини Никончуків, які стали першими учасниками проєкту «Сімейні молочні ферми». Завдяки цьому проєкту вони отримали можливість відкрити свою першу ферму на 14 голів у 2017 році. Наталія залишається учасницею проєкту «Сімейні молочні ферми» і планувала збільшити свою ферму ще у 2022 році. Однак, через війну, її плани були змінені», – йдеться в повідомленні.

Зазначають, що зараз новий корівник на 40 голів став реальністю.

Сьогодні родину Василя й Наталі Никончуків знають як фермерів-першопроходців, що назвали свою ферму «Відродження». Назва стала символічною для фермерства в регіоні в цілому. Однак це був тернистий шлях. Адже на початку роботи ферми не всі розуміли вчинок цієї сім’ї. Не всі сприяли її розвитку.

Родина Никончуків, яка зважилася розпочати сімейний бізнес, на той час утримувала три корови. Ще сім корів докупили завдяки проєкту «Сімейні молочні ферми».

 

«Звісно, це ризикована затія, але хто не ризикує – не отримує прибутків. Але нічого страшного у цьому немає, це значно краща перспектива, аніж їхати на заробітки десь у світ», – стверджувала Наталія Никончук.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024