У цьому році фермери зібрали 29 мільйонів тонн овочів
Українські аграрії зібрали майже 29 мільйонів тонн овочів станом на початок листопада. Найбільше картоплі – 21,2 мільйона тонн, а також 7,1 мільйона тонн капусти, огірків, помідорів, моркви тощо.
Про це інформує Мінагрополітики.
Збір картоплі провели на площі понад 1,1 мільйона гектарів. Лідером з її виробництва є Житомирщина – понад два мільйони тонн та Хмельниччина – 1,9 мільйона тонн.
Збір всіх інших овочів провели на площі 367,6 тисячі гектарів, виробництво становить 7,1 мільйона тонн врожаю, а саме: помідорів – 1,4 мільйона тонн, капусти – 1,3 мільйона тонн, цибулі – 877 тисяч тонн, моркви – 810 тисяч тонн, буряку – 766 тисяч тонн, огірків – 681 тисячу тонн, інших овочів – 1,3 мільйона тонн.
Лідером зі збору овочів, окрім картоплі, у загальному підрахунку є аграрії Дніпропетровщини, там виростили 780 тисяч тонн врожаю. Проте найбільше помідорів виростили фермери Миколаївщини – 275 тисяч тонн. Найрясніша капуста була на Львівщині – 234 тисячі тонн, огірки на Київщині – 72,8 тисячі тонн.
Баштанні культури зібрали на площі 29,8 тисячі гектарів із виробництвом у 283 тисячі тонн, зокрема кавунів – 214 тисяч тонн, динь – 69 тисяч тонн. Лідером зі збору баштанних також є аграрії Дніпропетровщини, вони виростили 64 тисячі тонн динь та кавунів.