На Волині та Миколаївщині запровадять прозорі іспити на отримання посвідчення водія

28 Листопада 2023, 13:22
На Волині запровадять прозорі іспити на отримання посвідчення водія 1223
На Волині запровадять прозорі іспити на отримання посвідчення водія

Пілотний проєкт сервісних центрів МВС зі складання прозорих іспитів з 1 грудня розширюють по всій Україні. Він стартує у Харківській, Чернівецькій, Тернопільській, Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській областях.

Про це інформує Міністерство внутрішніх справ України.

З 1 грудня теоретичні та практичні іспити прийматимуть виключно ті сервісні центри МВС у зазначених областях, які беруть участь в пілотному проєкті. Перелік підрозділів, які проводитимуть екзаменаційну діяльність, можна переглянути на сайті Головного сервісного центру МВС в розділі «Контакти».

Інші сервісні центри МВС у цих областях, як і раніше, надаватимуть громадянам послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, обміну та видачі національного та міжнародного посвідчення водія, вибракування транспортного засобу.

Пілотний проєкт зі складання прозорих іспитів Головний сервісний центр МВС запустив пів року тому. Він пройшов у три етапи. Перший стартував у Львівській, Київській, Одеській та Вінницький областях. Потім його поширювали на інші регіони країни.

Читайте також: У серпні на Рівненщині запровадять прозорі іспити на отримання посвідчення водія

Загалом у пілотному проєкті брали участь сервісні центри МВС у 12 областях. Теоретичний іспит з першого разу склали лише 24% кандидатів у водії, а практичний іспит – 35%. Ці цифри свідчать про погану підготовку майбутніми кермувальниками до ПДР та керування транспортними засобами.

Сервісні центри МВС, які приймають іспити у майбутніх водіїв, стануть своєрідними екзаменаційними хабами. Вони обладнані відеокамерами з аудіозаписом, які фіксуватимуть звук та не залишатимуть сліпих зон. Це виключає будь-яку можливість ймовірного втручання в іспит та отримання підказки від сторонніх осіб.

Великий попит на іспити відслідковують у Житомирській та Сумській областях. У зв’язку з цим розширюють перелік сервісних центрів МВС, які здійснюватимуть екзаменаційну діяльність. Тому з 1 грудня в цих регіонах теоретичний та практичний іспити додатково прийматимуть ще в двох сервісних центрах МВС: № 1844 у місті Звягель на Житомирщині та № 5943 в Охтирці, що на Сумщині.

Також у МВС нагадали, упродовж 10 днів майбутні кермувальники можуть оскаржити результати іспитів. Для цього необхідно звернутись із заявою до регіонального сервісного центру МВС тієї області, в якій проходили екзаменацію. А отримання копії відеозапису доступне впродовж 30 днів.

Обслуговування в сервісних центрах МВС відбувається за попереднім е-записом: теоретичний іспит – на 14 днів вперед, а практичний – на 21 день. Крім того, запис доступний і через термінал у приміщеннях сервісних центрів МВС. Талони в ньому генерують в день звернення та на три дні вперед.

Аби краще освоїти знання правил дорожнього руху та успішно скласти іспити, майбутні водії можуть пройти підготовку через онлайн-тренажер. Він відображає питання, які входять до переліку теоретичного іспиту. Для складання тестування, необхідно відповісти на 20 питань за 20 хвилин. Під час тесту допускається 2 помилки, якщо більше – іспит не складений. Наступна спроба буде доступна не раніше, ніж через 10 днів.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024