Луцька картонно-паперова фабрика – одна із лідерок з працевлаштування ВПО на Волині

29 Листопада 2023, 18:00
Луцька картонно-паперова фабрика – одна із лідерок по працевлаштуванню ВПО на Волині 855
Луцька картонно-паперова фабрика – одна із лідерок по працевлаштуванню ВПО на Волині

Внутрішньо переміщені особи стикаються з безліччю проблем, коли переїжджають на нове місце, зокрема – пошук роботи. Так, на Волині однією із лідерок з працевлаштування ВПО є ТОВ «Луцька картонно-паперова фабрика».

Про це повідомили на сайті Волинської ОВА.

Як розповів заступник генерального директора з управління персоналом Віталій Смусь, наразі тут працює 820 працівників, з яких майже 50 – це внутрішньо переміщені особи. Загалом із початку повномасштабного вторгнення на фабриці працювало 75 осіб із Донецької, Луганської, Миколаївської, Херсонської та інших областей країни.

Підприємство спеціалізується на переробці макулатури, з якої виготовляють картон та папір, кутник картонний, гофролист та гофротару.

«В нас замкнене коло виробництва. Ми переробляємо макулатуру і робимо готовий продукт. Пізніше ця використана коробка знову йде до нас у вигляді сировини. Ми її переробляємо і знову маємо готову продукцію», – зауважив Віталій Смусь.

На фабриці всіляко заохочують працівників: проводять навчання та підвищення кваліфікації, з 1 грудня організовують централізований довіз, стабільно виплачують заробітну плату, функціонує система преміювання тощо.

Внутрішньо переміщені особи працюють не лише на робітничих спеціальностях, а й обіймають керівні посади. Для прикладу – Антон Кривенко із Рубіжного Луганської області, який з квітня 2022 року працює на підприємстві технологом. До війни 17 років трудився на Рубіжанському картонно-тарному комбінаті.

«Працював на схожому виробництві. Виготовляли продукцію групи картон. Тому ця робота не нова, досвід маю великий. Тут вже працювали знайомі, вони подзвонили і запросили на роботу. Зараз керую процесом на гофровиробництві. Робота не важка. Все подобається», – зазначає чоловік.

Окрім того, майже рік укладальницею-пакувальницею працює Оксана Борщова з Лиману Донецької області. Попри те, що жінка має 13 років педагогічного стажу, зараз освоїла нову спеціальність.

«Не можу зараз піти працювати вихователькою. Немає тих ресурсів, що були вдома. Немає принтера та комп’ютера, за допомогою яких я б могла підготуватися до занять. Загалом вже звикла, працювати дуже добре. Але дуже сумую за домом», – ділиться жінка.

Натомість директорка Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин розповіла, що з початку повномасштабного вторгнення до районних філій за працевлаштуванням звернулися понад 3,5 тисячі осіб.

Наразі знайшли роботу 1,5 тисячі осіб. Зокрема, близько 1 100 – за скеруванням філій ЦЗ, решта – особисто. Також багато ВПО трудяться на ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна ЛУ» та СП ТОВ «Модерн-Експо».

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024