Українські далекобійники на ПП «Корчова – Краківець» призупинили голодування: що відомо

01 Грудня 2023, 19:40
Українські далекобійники на ПП «Корчова – Краківець» готуються оголосити голодування 1876
Українські далекобійники на ПП «Корчова – Краківець» готуються оголосити голодування

Українські водії, які стоять у чергах на ПП «Корчова – Краківець» зі сторони Польщі, готуються оголосити голодування, якщо не почнуть діяти їхні домовленості з польськими мітингувальниками.  Після повторних перемовин за участі консула, голодування призупинили.

Про це Бізнес.Район дізнався від водія, який перебуває на місці події.

У четвер, 30 листопада, українським водіям вдалося домовитися з польськими мітингувальниками, аби ті пропускали 14 вантажівок один раз на дві години. І перші 14 фур уже поїхали в Україну. Домовленості виконували до 22:00. Проте відбулася ротація мітингувальників і інша зміна не захотіла дотримуватися попередніх домовленостей.

«Неподалік пропускного пункту «Корчова – Краківець» є декілька паркінгів, де стоять у чергах наші водії. Сьогодні ми об’єдналися з водіями, фури яких стоять на автостраді А4 і на 94 паркінгу. Це приблизно 200-300 людей. Хотіли піти до мітингувальників, аби вони виконували наші вчорашні домовленості.  Проте поліція загородила нам шлях. Якщо наші вимоги не виконають, ми будемо оголошувати голодування», – каже водій з Ковеля Михайло, який чекає в черзі уже понад два тижні. 

Він каже, що зараз взагалі ніхто з водіїв не їде до пропускного пункту і так буде тривати доти, доки не будуть виконані попередні вимоги. 

Наприкінці дня українські водії начебто домовилися з мітингувальниками й відновили попередні домовленості. Через пункт пропуску будуть проїжджати сім вантажівок на годину. 

«Ми будемо контролювати виконання домовленостей до неділі, четвертого грудня. Побачимо, якою буде ситуація», – повідомив Михайло.

Інформація доповнюється...

Нагадаємо, польські перевізники заблокували чотири найбільші пункти пропуску до України. Дозвіл на протест вони отримали від польської влади до 3 січня.

 

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024