В Україні підтримали переробну галузь грантами на 2,5 мільярда гривень

05 Грудня 2023, 10:36
В Україні підтримали переробну галузь грантами на 2,5 мільярда гривень 273
В Україні підтримали переробну галузь грантами на 2,5 мільярда гривень

Міністерство економіки перерахувало 99,7 мільйона гривень ще п’ятнадцятьом заявникам, які подавали заявки на грант для переробних підприємств.

З початку дії урядової програми єРобота, за якою можна отримати гранти для започаткування або розвитку переробних підприємств, погодили 643 гранти на суму 3,3 мільярда гривень. Вже видали 487 грантів на загальну суму 2,5 мільярда гривень. Про це інформує Міністерство економіки України.

Серед переможців 12 хвилі грантової програми для переробних підприємств «Новий рівень» компанії, які займаються:

  • виробництвом харчових продуктів;
  • обробкою деревини та виготовленням виробів з деревини та корка, крім меблів;
  • виробництвом паперу та паперових виробів;
  • виробництвом гумових і пластмасових виробів;
  • виробництвом готових металевих виробів, крім машин і устаткування;
  • виробництвом машин і устаткування.

«Стимулювання переробної промисловості, інвестиції в реальний сектор, несировинний експорт – важливі пріоритети уряду на найближчу перспективу. Адже перехід економіки від сировинної, до переробної – питання нашої економічної стійкості та обороноздатності.

Крім того, розвиток підприємств переробної галузі – це нові робочі місця і додаткові податкові надходження до бюджету. І саме завдяки цим коштам ми можемо підтримувати нашу армію», – зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Грантова програма для переробних підприємств дозволяє підприємцям отримати до 8 мільйонів гривень на розвиток бізнесу з умовою співфінансування від отримувача у співвідношенні 50/50. Для підприємств, які працюють на деокупованих територіях, пропорція складає 20/80 – 20% коштів інвестує підприємець, 80% – держава.

Обов'язковою умовою отримання гранту є створення до 25 нових робочих місць, що сприятиме зростанню зайнятості в країні. Подача заявки здійснюється через портал «Дія».

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024