На Рівненщині збудують мінізавод із заморозки ягід

Виробники та переробники плодово-ягідної продукції з усієї України з’їхалися до Рівного на науково-практичну конференцію «Ягідництво і переробка в умовах воєнного стану: вчимося перемагати».
Від Рівненщини взяли участь понад 20 господарників. Про це інформують на сайті Рівненської ОВА.
Директорка департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько зазначила, що на сьогодні в області площа садів і ягідників становить близько 500 гектарів. Більшість насаджень – малина.
«В умовах війни аграрії Рівненщини використовують всі можливості для розширення своїх виробництв. Зокрема, грантові кошти на розвиток садівництва. В цьому році Мінагрополітики підтвердили три проєкти на загальну суму 8,7 мільйона гривень. Крім того, 11 фізичних осіб та ФОП заявили мікрогрантові кошти на суму 2,5 мільйона гривень на розвиток ягідництва», – розповіла Надія Переходько.
Також в чотирьох громадах області за участю сільськогосподарських товаровиробників впроваджують проєкт «Розвиток органічного ягідництва в територіальних громадах», який підтримує Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії.
У проєкті передбачили будівництво мінізаводу з заморозки ягід (60 тонн), закладання промислової плантації органічної малини (15 гектарів) та навчання з органічного плодівництва.
Участь в панельних дискусіях взяли голова Асоціації фермерів Рівненщини Андрій Кузьмич та керівник ТОВ «Сади Полісся», які поділилися досвідом щодо залучення грантових коштів на садівництво і ягідництво.
На заході обговорювали питання застосування високоефективних технологій в ягідництві, основні тренди та виклики для галузі в умовах воєнного стану.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром