У 2024 році роботодавці зможуть облаштувати 10 тисяч робочих місць для людей з інвалідністю

14 Грудня 2023, 15:21
У 2024 році роботодавці зможуть облаштувати 10 тисяч робочих місць для людей з інвалідністю 247
У 2024 році роботодавці зможуть облаштувати 10 тисяч робочих місць для людей з інвалідністю

Мінекономіки впровадило низку програм для усунення бар’єрів на робочому місці, зокрема, для людей з інвалідністю – у 2024 році держава зможе допомогти роботодавцям облаштувати 10 тисяч робочих місць для них.

Про це зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко під час виступу на зустрічі зі спільнотою «Бізнес без бар’єрів.

Вона нагадала, що в серпні цього року уряд запровадив програму виплати компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю.

Згідно з нею, роботодавець може отримати від держави компенсацію за придбані для своїх співробітників з інвалідністю спеціальні меблі, обладнання, допоміжні засоби в розмірі до 100,5 тисячі гривень – для облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю І групи, до 67 тисяч гривень – для осіб з інвалідністю ІІ групи.

На сьогодні роботодавці вже отримали 41 компенсацію за облаштування робочих місць на понад два мільйони гривень. Середній рівень компенсації складає 55 тисяч гривень.

«У наступному році держава зможе допомогти роботодавцям облаштувати щонайменше 10 тисяч робочих місць для людей з інвалідністю. Ми закладаємо на цю програму 660 мільйонів гривень. Тож закликаю бізнес скористатись нею і усунути бар’єри на робочому місці для своїх співробітників», – повідомила Юлія Свириденко.

Щодо програм підвищення продуктивності на роботі, то одним з проєктів в цьому напрямку, який запустило Мінекономіки разом з партнерами, є додаток BetterMe, що допомагає людині запобігти вигоранню на робочому місці.

З часу оголошення цієї ініціативи до неї долучились вже 300 роботодавців, зокрема й Мінекономіки, співробітники яких можуть безкоштовно завантажити додаток на телефон та підтримувати своє фізичне і ментальне здоров’я.

Довідково: Спільнота «Бізнес без бар’єрів» була започаткована в листопаді 2020 року, коли десять українських і міжнародних компаній об’єдналися навколо ініціативи дружини Президента «Без бар’єрів» і задекларували підтримку цінностей безбар’єрності.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024