У Луцьку на СТО обслуговували автомобілі без застосування реєстраторів розрахункових операцій

18 Грудня 2023, 17:15
У Луцьку обслуговували автомобілі без застосування реєстраторів розрахункових операцій 727
У Луцьку обслуговували автомобілі без застосування реєстраторів розрахункових операцій

Волинські податківці встановили факти надання послуг і технічного обслуговування автомобілів без застосування реєстратора розрахункових операцій та без належного оформлення трудових відносин.

Про це повідомили волинські податківці.

Зазначають, що управління податкового аудиту Головного управління ДІІС у Волинській області на постійній основі здійснює моніторинг здійснення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, встановлює факти порушення вимог порядку проведення розрахункових операцій, а також дотримання вимог чинного трудового законодавства суб'єктами господарювання на території області.

Так, у грудні 2023 року під час заходів із контролю, покладених на Державну податкову службу, в тому числі в рамках розгляду звернень громадян, працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту провели дві фактичні перевірки суб'єктів господарювання, які надають послуги у сфері технічного обслуговування та ремонту автомобілів (СТО) у Луцьку.

Під час проведення фактичних перевірок за місцем проведення розрахункових операцій та здійснення діяльності вказаними СТО встановили та належним чином задокументували факти надання послуг без застосування РРО/1ПРРО та без видачі споживачам розрахункових документів встановленої форми та змісту, не надання до органів ДПС повідомлення за формою 20-ОПП щодо наявності нерухомого та рухомою майна, яке використовується в господарській діяльності, а також використання цими суб'єктами господарювання праці найманих осіб без належного оформлення та реєстрації трудових відносин відповідно до закону.

Зокрема, за результатами проведених перевірок встановили факти використання суб'єктами господарювання найманої праці семи працівників без належного оформлення та реєстрації трудових відносин.

Матеріали щодо встановлених порушень вимог законодавства про працю скерували для розгляду та прийняття відповідних рішень до Західного та Центрального міжрегіональних управлінь з питань праці відповідно.

За результатами проведених фактичних перевірок до суб'єктів господарювання, в установленому законом порядку, застосують штрафні (фінансові) санкції за виявлені порушення чинного податкового законодавства.

У податковій службі нагадують, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій  та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/ 95- ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі і громадського харчування та  послуг» (зі змінами та доповненнями).

Головне управління ДПС у Волинській області вчергове звертає  увагу платників на те, що здійснювати будь-яку господарську діяльність краще, дотримуючись вимог чинного законодавства, ніж сплачувати штрафи. Такий відповідальний підхід забезпечить спокій підприємця при веденні бізнесу.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024