Фермерам Рівненщини частково відшкодують кошти за придбані племінні тварини

19 Грудня 2023, 11:35
Фермерам Рівненщини частково відшкодують кошти за придбані племінні тварини 515
Фермерам Рівненщини частково відшкодують кошти за придбані племінні тварини

На Рівненщині продовжують підтримувати тваринників, аби й надалі розвивати галузь. Так, у грудні комісія при Департаменті агропромислового  розвитку Рівненської ОДА визначила п’ять суб’єктів господарювання, які мають право на часткове відшкодування вартості закуплених племінних тварин.

Загальна сума компенсації – вісім мільйонів гривень. Про це повідомили на сайті Рівненської ОВА.

«Тваринники загалом закупили для подальшого відтворення 576 голів племінних нетелів та телиць. Це, своєю чергою, сприятиме збільшенню виробництва молока, стабілізації поголів’я корів та підвищенню їх продуктивності. Галузь молочного скотарства важлива для області та держави, адже забезпечує продовольчу безпеку, молокопереробні підприємства сировиною, а села – робочими місцями та надходженнями коштів до бюджетів», – прокоментувала директорка департаменту Надія Переходько.

Загалом комплексна програма розвитку агропромислового комплексу Рівненської області, якою передбачають часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин, діє з 2022 року. Програма буде працювати і в наступному році.

Загалом на Рівненщині функціонує 24 фермерські господарства, де розвивається племінна справа.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024