У Луцьку підприємець-стоматолог заплатить майже 500 тисяч гривень за порушення законодавства у сфері РРО

19 Грудня 2023, 13:12
У Луцьку підприємець-стоматолог заплатить майже 500 тисяч гривень за порушення законодавства у сфері РРО 533
У Луцьку підприємець-стоматолог заплатить майже 500 тисяч гривень за порушення законодавства у сфері РРО

У листопаді 2023 року під час заходів із контролю працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту провели фактичну перевірку медичного закладу в Луцьку, у якому здійснюють господарську діяльність із надання стоматологічних послуг, реалізації виробів медичного призначення та використовують реєстратор розрахункових операцій.

Про це повідомляють волинські податківці.

Під час проведення перевірки встановили та задокументували факти проведення розрахункових операцій у безготівковій формі (із застосуванням  електронного платіжного засобу) без застосування РРО та без видачі споживачам розрахункових документів встановленої форми та змісту.

Під час перевірки також встановили порушення порядку ведення обліку товарних запасів (лікарських засобів та виробів медичного призначення) і продаж  виробів медичного призначення, що не відображені в такому обліку.

Очікувана сума  штрафних (фінансових) санкцій за результатами фактичної перевірки вказаного медичного закладу становить 456,3 тисячі гривень.

У податковій службі вчергове нагадують, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» (зі змінами та доповненнями).

Головне управління ДПС у Волинській області закликає платників єдиного податку 2-4 групи, які здійснюють розрахункові операції при реалізації товарів та послуг, задля уникнення застосування до них штрафних (фінансових) санкцій, проводити такі розрахунки виключно із застосуванням РРО/ПРРО.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024