Місцеві бюджети Рівненщини отримали понад 24 мільйони гривень за право торгівлі підакцизними товарами

21 Грудня 2023, 16:48
Місцеві бюджети Рівненщини отримали понад 24 мільйони гривень за право торгівлі підакцизними товарами 412
Місцеві бюджети Рівненщини отримали понад 24 мільйони гривень за право торгівлі підакцизними товарами

За одинадцять місяців 2023 року за право оптової, роздрібної торгівлі та зберігання підакцизних товарів суб’єкти господарювання Рівненщини сплатили 24,6 мільйона гривень плати за ліцензії.

Це на 13%, або 2,8 мільйона гривень перевищує надходження відповідного періоду минулого року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області.

Зокрема, платники сплатили понад 19 мільйонів гривень за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольною продукцією та цигарками, 3,4 мільйона гривень – за отримані ліцензії на оптову торгівлю алкоголем, тютюном, спиртом етиловим та пальним. Придбання ліцензій на право зберігання та реалізації пального додало бюджетам 1,7 мільйона гривень.

У  податковій службі області наголошують, що наявність ліцензії на реалізацію – головна умова для продажу будь-якої  підакцизної продукції оптом та у роздріб. ЇЇ відсутність ставить під сумнів якість пропонованої горілчаної продукції чи тютюнових виробів.

А це означає, що безліцензійна торгівля спиртним та цигарками може нести загрозу життю і здоров’ю споживачів. Окрім того, безліцензійна діяльність позбавляє бюджет передбачених законом надходжень.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024