У Луцьку жінки здобувають нові професії

22 Грудня 2023, 18:00
У Луцьку жінки здобувають нові професії ФОТО 691
У Луцьку жінки здобувають нові професії

В обласному центрі на базі Луцького центру професійно-технічної освіти проводять професійні курси для жінок за спеціальностями «Майстриня манікюру» та «Перукарська справа».

Навчальні курси фінансує Фонд народонаселення ООН, розповіла Бізнес.Район координаторка «ВОНА хаб» у Луцьку, начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан. З її слів, таке навчання для жінок, які виховують дітей з інвалідністю, безробітних та переселенок, організували через великий запит на ці професії.

«Сьогодні дедалі більше жінок прагнуть до фінансової незалежності – вони хочуть заробляти самі та мати змогу забезпечити не лише себе, а й своїх дітей, особливо, якщо йдеться про жінок, які потерпають від домашнього насильства. Я завжди кажу – зверніть увагу на жінку, адже якщо дати їй освіту, то вона зробить освіченою всю родину. Якщо жінці дати можливість заробляти кошти й розвиватися – це матиме позитивний ефект не лише для її родини, а й для громади та країни в цілому», – каже Ліна Галан.

Заступниця директора з навчально-виробничої роботи ЛЦПТО Олена Шендюх зауважила на важливості реалізації таких проєктів.

«Хочеться, аби якомога більше жінок мали можливість реалізуватись. Дуже цінно, що є такі проєкти як «ВОНА хаб. Луцьк». Вони дають жінкам ту підтримку і можливості, яких часто їм бракує на шляху до власного вдосконалення. Ми ж, як Центр професійно-технічної освіти, радо ділимось своїм професіоналізмом та знаннями і сподіваємось, що зможемо зробити трохи щасливішою хоча б одну жінку», – резюмувала Олена Шендюх.

Учасниці курсів відпрацьовують всі навички на моделях, тому вони мають можливість одразу на практиці застосовувати отримані теоретичні знання.

Після закінчення курсів усі випускниці отримують сертифікат.

ВОНА Хаб. Луцьк – це простір, що орієнтований на розвиток професійного потенціалу та фінансової спроможності жінок, постраждалих від домашнього/гендерно зумовленого насильства, які перебувають у важких життєвих обставинах та прагнуть розвиватися у професійному напрямку.

Проєкт «ВОНА хаб» у Луцьку реалізує Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine та Управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради за фінансової підтримки USAID's Bureau for Humanitarian Assistance, а також за імплементації з благодійними організаціями Синергія дії Synergy of Action та Благодійний фонд «Butterfly».

У рамках роботи Хабу надають такі послуги:

  • індивідуальна професійна підтримка жінок від кар’єрних радниць проєкту (визначення компетентності, консультації щодо стратегій та методів пошуку роботи, допомога у підготовці резюме, проходженні співбесіди, пошуку роботи, адаптації на новому робочому місці, підтримка у започаткуванні власного бізнесу);
  • організація для жінок професійних та підприємницьких курсів, стажування в компаніях, з метою розширення можливостей працевлаштування або сприяння заснуванню власного бізнесу;
  • підтримка психологині на шляху до економічної незалежності.

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024