На Волині підприємці сплатять майже 500 тисяч гривень за порушення податкового законодавства

25 Грудня 2023, 16:25
На Волині підприємці сплатять майже 500 тисяч гривень за порушення податкового законодавства 1121
На Волині підприємці сплатять майже 500 тисяч гривень за порушення податкового законодавства

Управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Волинській області на постійній основі здійснює моніторинг та аналіз інформації на сайтах, інтернет-майданчиках, платформах і встановлює факти можливого порушення вимог порядку проведення розрахункових операцій суб’єктами господарювання при здійсненні продажу товарів через Інтернет.

Так, в листопаді-грудні 2023 року під час заходів із контролю, покладених на Державну податкову службу, працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту провели чотири такі фактичні перевірки. Про це інформують волинські податківці.

Під час проведення фактичних перевірок за місцем проведення розрахункових операцій встановили та належним чином задокументували факти реалізації товарів та надання послуг всіма суб’єктами господарювання без застосування РРО/ПРРО у встановленому законом порядку та без видачі покупцям розрахункових документів встановленої форми та змісту.

Також в ході перевірок встановили факти використання найманої праці двох працівників без належного оформлення та реєстрації трудових відносин відповідно до закону.

Сума застосованих штрафних санкцій за порушення податкового законодавства за результатами вищезазначених фактичних перевірок становить майже 461,5 тисячі гривень. Крім того, в рамках  вказаних перевірок склали чотири протоколи за ч.1 ст. 155-1 КУпАП, які скерували для розгляду до суду.

Матеріали щодо встановлених порушень вимог законодавства про працю скерували для розгляду та прийняття відповідного рішення до Західного міжрегіонального управління з питань праці.

У податковій службі нагадують, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» зі змінами.

Головне управління ДПС у Волинській області вчергове звертає увагу платників, що здійснювати будь-яку господарську діяльність краще, дотримуючись вимог чинного законодавства, ніж сплачувати штрафи. Такий відповідальний підхід забезпечить спокій підприємцям при веденні бізнесу.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024