єОселя: 45 жителів Волинської, Рівненської, Львівської та Одеської областей взяли іпотеки минулого тижня

26 Грудня 2023, 12:08
єОселя: 45 жителів Волинської, Рівненської, Львівської та Одеської областей взяли іпотеки минулого тижня 718
єОселя: 45 жителів Волинської, Рівненської, Львівської та Одеської областей взяли іпотеки минулого тижня

Всього 6073 родини в Україні отримали кредити за програмою єОселя на загальну суму понад 9 мільярдів гривень.

Про це повідомила заступниця міністерки економіки України Надія Бігун.

«Завдяки програмі доступного кредитування єОселя ще більше українських родин змогли покращити житлові умови. На сьогодні іпотечні угоди оформили вже більш ніж на 9 мільярдів гривень. Зокрема, за минулий тиждень видали 262 кредити на суму 422,1 мільйона гривень», – зазначила Надія Бігун.

Так, за минулий тиждень кредити під 3% отримали:

  • 136 військовослужбовців та силовиків;
  • 25 педагогів;
  • 20 медиків;
  • п'ять науковців.

Крім того, кредити під 7% отримали:

  • 73 українці без власного житла;
  • два ВПО;
  • один ветеран.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці: міста Києва – 65, Київської – 52, Львівської – 15, Вінницької і Хмельницької – по 13, Рівненської, Одеської та Волинської областей – по 10.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (204 кредити) та у забудовника (50 кредитів). Також 8 українців взяли кредити на купівлю житла в обʼєктах що зводяться.

Нагадаємо, що скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших  категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

Програма єОселя почала свою роботу в жовтні минулого року. Реалізовують програму Мінекономіки спільно з Мінцифрою та ПрАТ «Укрфінжитло». Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк та Sense Bank.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024