Територіальні громади Рівненщини отримали понад 1,9 мільйона гривень транспортного податку

26 Грудня 2023, 14:09
Територіальні громади Рівненщини отримали понад 1,9 мільйона гривень транспортного податку 557
Територіальні громади Рівненщини отримали понад 1,9 мільйона гривень транспортного податку

З початку цього року до бюджетів територіальних громад Рівненської області перерахували 1 мільйон 913 тисяч гривень транспортного податку, що перевищує надходження відповідного періоду минулого року на 49%.

Основну суму, а це 1 мільйон 80 тисяч гривень сплатили фізичні особи. Внесок юридичних осіб склав майже 853 тисячі гривень. Про це повідомили рівненські податківці.

Нагадуємо, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об’єктами оподаткування.

Фіскали звернули увагу, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не менше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Враховуючи, що з 1 січня 2023 року розмір мінімальної заробітної плати становить 6700 гривень – об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, середньоринкова вартість яких становить понад 2 512 500 гривень.

При цьому перелік транспортних засобів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком, розміщений на сайті Міністерства економіки України. Слід пам’ятати, що ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тисяч гривень за кожен такий легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024