В Україні тестують програму електронного резидентства, в якій іноземці зможуть реєструвати ФОП

27 Грудня 2023, 12:50
В Україні тестують програму електронного резидентства в якій іноземці зможуть реєструвати ФОП 378
В Україні тестують програму електронного резидентства в якій іноземці зможуть реєструвати ФОП

В Україні запустили бета-тест uResidency – це програма електронного резидентства, завдяки якій громадяни інших країн зможуть реєструвати ФОП в Україні та вести бізнес з будь-якого куточка світу, сплачуючи податки до державного бюджету.

Про нові бізнес-можливості для іноземців повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram.

В uResidency всі послуги автоматизовані й онлайн: від подання заявки на отримання статусу до відкриття банківського рахунку та сплати податків. У майбутніх е-резидентів також будуть переваги у вигляді мобільного банкінгу, низького оподаткування в розмірі 5 % і відсутності бухгалтерії та звітів.

«Програма стане потужним джерелом для відновлення нашої економіки завдяки оподаткуванню іноземних підприємців. А також популяризуватиме бренд України як цифрової держави. Над цією програмою працювали три роки, і нарешті запускаємо бета-тестування», – написав Федоров.

За його словами, зараз лише декілька країн у світі пропонують електронне резидентство. Україна пропонує іноземним підприємцям найбільш вигідні умови для сплати податків та людиноцентричний сервіс, у якому бізнес можна вести в кілька кліків.

«Ми вже показали світу, що цифровізація та створення зручних сервісів – це наша superpower. uResidency лише посилить цей статус», – підсумував міністр.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024