«Власна справа»: українці отримали гранти на понад 90 мільйонів гривень

28 Грудня 2023, 17:45
«Власна справа»: українці отримали гранти на понад 90 мільйонів гривень 635
«Власна справа»: українці отримали гранти на понад 90 мільйонів гривень

Уряд перерахував 91,2 мільйона гривень 378 переможцям грантової програми «Власна справа».

Мікрогранти на суму 82 мільйони гривень на відкриття або розвиток власного бізнесу отримали 354 переможці, а за ветеранським компонентом 24 переможця отримали 9,2 мільйона гривень, – передає Мінекономіки.

«Переможці грантової програми «Власна справа» отримали понад 90 мільйонів гривень від держави на відкриття бізнесу чи розширення вже існуючого. Найбільш затребуваними серед українців є мікрогранти до 250 тисяч гривень. Водночас, ветерани, ветеранки, другий з їхнього подружжя можуть отримати значно більший грант на розвиток бізнесу – до одного мільйону гривень. На сьогодні вже понад 10 тисяч українців скористались можливістю взяти грант та отримали кошти на рахунки і реалізують свої підприємницькі ідеї», – зазначила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна.

Загалом від початку дії програми «Власна справа» понад 10 тисяч українців вже отримали 2,4 мільярда гривень грантів на свій бізнес. Переможці можуть витратити кошти на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. 

Урядовий проект єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. 

Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подача заявки на всі напрямки програми єРобота здійснюється через портал Дія.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024