У 2023 році громади Волині залучили понад 9,3 мільярда гривень податків

04 Січня 2024, 12:30
У 2023 році громади Волині залучили понад 9,3 мільярда гривень податків 1422
У 2023 році громади Волині залучили понад 9,3 мільярда гривень податків

За підсумками 2023 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 9 мільярдів 350 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Про це повідомляє сектор інформаційної взаємодії  ГУ ДПС у Волинській області

Сума сплачених волинянами податків до бюджетів громад на 10,5 % перевищує аналогічні показники 2022 року.

Податківці зазначають, що загальний приріст податкових надходжень до бюджетів громад за підсумками 2023 року – плюс 888 мільйонів гривень до фактичних надходжень попереднього фінансового року. Ця позитивна динаміка зумовлена відповідальною позицією більшості наших платників податків, які реальними справами підтверджують, що залишаються надійними  партнерами держави та громад.

«Варто особливо відзначити, що саме від податкової дисципліни  залежить фінансова спроможність органів місцевої влади фінансувати соціально-економічні програми та підтримувати у належному стані функціонування об’єктів інфраструктури. Сподіваємося, що у новому фінансовому році наш діалог із бізнесом та органами місцевого самоврядування з питань наповнення бюджету теж буде ефективним», – коментує в.о. начальника  Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що період воєнного стану вимагає зразкової податкової дисципліни від кожного платника податків. Зі свого боку ДПС надає якісну консультаційну допомогу громадянам і представникам бізнесу щодо виконання податкових зобов’язань, пропонує дистанційний формат взаємодії з використанням сучасних інформаційних рішень.

Ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі  – застосунок «Моя податкова»,  простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем.   

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024