На Волині торік до держбюджету сплатили на понад пів мільярда гривень податків більше

08 Січня 2024, 11:12
На Волині торік до держбюджету сплатили на понад пів мільярда гривень податків більше 593
На Волині торік до держбюджету сплатили на понад пів мільярда гривень податків більше

Внесок платників податків Волині до загального фонду держбюджету за підсумками 2023 року склав 6 мільярдів 658 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума перерахованих до державної скарбниці податків в області на 513,3 мільйона гривень більша, ніж у 2022 році. Про це інформують волинські податківці.

Ріст показників сплати податків до загального фонду держбюджету на 8,4% відповідає очікуваним показникам та свідчить про належну адаптацію бізнесу до діяльності в умовах воєнного стану, – констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Водночас податківці забезпечили якісний процес податкового адміністрування. Завдяки більш ефективним заходам із протидії потенційним зловживанням та протидії ризикам несплати маємо належний приріст податкових надходжень», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець особливо підкреслив, що позитивної динаміки досягли не шляхом податкового тиску. Серед чинників, які сприяють ритмічним податковим надходженням – сучасні інформаційні рішення для якісного податкового супроводу та конструктивний діалог із представниками реального сектору економіки. 

Довідково: про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів і строки подання звітності, інформацію щодо сплати податків і податкового боргу можна дізнатися через Електронний кабінет.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024