Платники Рівненщини сплатили понад 11 мільярдів гривень на забезпечення соціальних гарантій

08 Січня 2024, 14:48
Платники Рівненщини сплатили понад 11 мільярдів гривень на забезпечення соціальних гарантій 374
Платники Рівненщини сплатили понад 11 мільярдів гривень на забезпечення соціальних гарантій

Платники податків Рівненщини минулого року сплатили до бюджету 11,2 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомив керівник Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко. За його словами у 2023 році порівняно з 2022 роком сплата єдиного внеску зросла на 16% або на 1,6 мільярда гривень.

Нагадаємо, що єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань.

Цей платіж, як відомо, сплачують з легальних доходів громадян. Тож позитивна динаміка надходжень єдиного внеску напряму залежить від зростання фонду оплати праці та легалізації доходів найманих працівників.

Важливо: несвоєчасно несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу працівника, необхідного для призначення пенсій у майбутньому, адже періоди роботи зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024