На Рівненщині різко зросло електроспоживання: населення і підприємства закликають до економії

08 Січня 2024, 18:00
На Рівненщині різко зросло електроспоживання: населення і підприємства закликають до економії 484
На Рівненщині різко зросло електроспоживання: населення і підприємства закликають до економії

Через похолодання збільшилося використання енергоресурсів. Енергетики зафіксували різке зростання на 10-12% у порівнянні з п’ятницею, 5 січня.

У зв’язку із цим начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль разом із заступницею Людмилою Шатковською та керівником ПрАТ Рівнеобленерго Сергієм Невмержицьким провів нараду із головами громад та керівниками великих підприємств. Про це повідомили на сайті Рівненської ОВА.

«Усі знають, як діяти, з усіма постійна комунікація. Ми проходили і не такі складнощі, тому, переконаний, що пройдемо і цього разу, треба буде лише трішки підтягнути пасок і у пікові години зменшити споживання електроенергії на 5-10%», – звернувся Олександр Коваль.

Щоб уникнути можливих відключень, і громадянам, і великим підприємствам, потрібно зменшити електроспоживання, особливо під час ранкового та вечірнього максимуму – 7:00-11:00 та 17:00-21:00.

За словами Сергія Невмержицького, наразі НЕК «Укренерго» не доводить для області графіків відключень, але вони можуть з’явитися у разі дефіциту електроенергії.

«Наразі система працює стабільно, проте маємо скоротити споживання до 10%. Сподіваємося, що аварійних відключень уникнемо», – каже Сергій Невмержицький.

Також Олександр Коваль доручив головам громад ще раз перевірити резервні засоби енергоживлення, аби бути готовими до графіків відключень електроенергії.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024