На Волині торік започаткували власну справу майже вдвічі більше підприємців, аніж припинили діяльність

12 Січня 2024, 15:00
На Волині торік започаткували власну справу майже вдвічі більше підприємців, аніж припинили діяльність 630
На Волині торік започаткували власну справу майже вдвічі більше підприємців, аніж припинили діяльність

За підсумками 2023 року на облік у Головному управлінні ДПС у Волинській області стали майже 8,3 тисячі новостворених фізичних осіб-підприємців. Тим часом припинили діяльність понад 4,7 тисячі ФОПів.

Про це повідомили волинські податківці.

Якісний податковий супровід, можливість дистанційної взаємодії та сприятливі умови для провадження підприємництва в області, де відсутні активні бойові дії – основні чинники, що сприяють зростанню приватних бізнес-ініціатив, – констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

Загалом за підсумками 2023 року в області працюють 43,9 тисячі підприємців – фізичних осіб. Це майже на 3,5 тисячі більше проти попереднього фінансового року.  

«Зручно, безпечно та без додаткових витрат часу сформувати та подати звіти можна через електронний кабінет. А стати активним користувачем електронних сервісів ДПС, зокрема нового та сучасного мобільного застосунку «Моя податкова», допоможуть у кожній податковій інспекції. Оскільки розпочався період активного подання річної звітності саме для підприємців і фізичних осіб, запрошуємо платників податків використовувати цифровий формат комунікації з податковою службою», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Нагадаємо, що 1 січня 2024 року в Україні  стартувала кампанія декларування доходів фізичними особами.

Зокрема, річну податкову декларацію про доходи за новою формою за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплатили податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонують подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Читайте також: На Волині 18 підприємців розпочнуть практичні заняття щодо розвитку свого бізнесу

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024