Власна справа: 239 ветеранів та других з їхнього подружжя отримають гранти від держави на розвиток бізнесу

16 Січня 2024, 18:00
Власна справа: 239 ветеранів та других з їхнього подружжя отримають гранти від держави на розвиток бізнесу 350
Власна справа: 239 ветеранів та других з їхнього подружжя отримають гранти від держави на розвиток бізнесу

Від старту ветеранського компонента грантової програми «Власна справа» переможцями стали вже 239 ветеранів та членів родин учасників бойових дій, які отримають гранти на майже 100 мільйонів гривень.

За підсумками чергових хвиль подачі заяв на гранти для ветеранів визначили ще 13  переможців, які отримають кошти від держави на старт або розвиток свого бізнесу на 6,7 мільйона гривень. Про це повідомила заступниця міністерки економіки України Тетяна Бережна.

«80% переможців вже отримали кошти на свої рахунки та можуть інвестувати їх у започаткування або масштабування своєї справи. Зазначу, що грантоотримувачі також створять близько пів тисячі нових робочих місць, на які можуть взяти, зокрема, й своїх побратимів і таким чином допомогти їм швидше адаптуватись до цивільного життя», – зазначила Тетяна Бережна.

Серед 13 переможців чергової хвилі 6 – учасників бойових дій, 7 – членів родин ветеранів. Два переможці отримали грант розміром до 1 мільйона гривень, 8 – до 500 тисяч гривень, три – до 250 тисяч гривень.

Читайте також: Ветерани-підприємці отримають понад 200 мільйонів підтримки наступного 2024 року

Відповідно до умов програми, учасники бойових дій або люди з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їх подружжя можуть отримати такі гранти:

  • до 250 тисяч гривень, до 500 тисяч гривень та до 1 мільйона гривень – для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно;
  • до 250 тисяч гривень та до 500 тисяч гривень – для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно;

При отриманні гранту від 500 тисяч гривень до 1 мільйона гривень ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше ніж три роки. Окрім того, такий грант надається за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти у свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Заявки на отримання гранту подаються через портал «Дія» разом з бізнес-планом.

Нагадаємо, урядовий проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Наразі прийом заявок на всі напрямки програми «єРобота» триває. Подача заявки здійснюється через портал «Дія».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024