До Сил оборони можна працевлаштуватися через Державну службу зайнятості

16 Січня 2024, 13:28
До Сил оборони можна працевлаштуватися через Державну службу зайнятості 699
До Сил оборони можна працевлаштуватися через Державну службу зайнятості

Служба зайнятості надаватиме допомогу у працевлаштуванні до Сил оборони відповідно до меморандуму про взаємодію та співробітництво, який підписали Державний центр зайнятості, Міністерство оборони та robota.ua.

Про це інформує Міністерство економіки України.

«Відтепер пропозиції роботи військові частини розміщуватимуть і на «Єдиному порталі вакансій» Державної служби зайнятості. З цього порталу пропозиції можуть отримувати безробітні по всій Україні. Особливий акцент робиться на цивільних спеціальностях, які забезпечать функціонування та підтримку в тилу.

Також планується проведення відбору та професійного навчання кандидатів за замовленням Сил оборони. Це надзвичайно важливий крок. По-перше, він допоможе посилити оборонну спроможність країни. По-друге, дає можливість кандидатам обирати спеціальності та підрозділ для подальшої служби», – прокоментувала міністерка економіки Юлія Свириденко.

Вона також зазначила, що в Україні продовжують створювати можливості та соціальну інфраструктуру для військових, ветеранів та ветеранок, а також членів їхніх родин. Зокрема, продовжує діяти започаткована минулого року програма фінансової підтримки ветеранів та другого з їхнього подружжя, які прагнуть відкрити або масштабувати власний бізнес – вони можуть отримати на це від держави грант від 250 тисяч гривень до 1 мільйона гривень. На сьогодні понад дві сотні ветеранів та членів їхніх родин отримали такі гранти.

Чинні військовослужбовці та ветерани можуть взяти кредит на придбання житла за програмою єОселя – під 3% та під 7% відповідно. Вже понад 4 тисячі військовослужбовців за контрактом, правоохоронців та ветеранів отримали такі кредити і придбали квартири.

Ветерани та ветеранки, які хочуть змінити професію або підвищити свій професійний рівень, мають можливість отримати ваучер на навчання на понад 30 тисяч гривень та здобути іншу спеціальність, отримати додаткові знання й навички, що дозволить потім знайти хорошу роботу.

Також держава фінансово стимулює підприємців брати на роботу ветеранів, надаючи їм компенсацію за їхнє працевлаштування. Допомагає і з облаштуванням робочих місць для людей з інвалідністю – роботодавець має можливість придбати для своїх працівників необхідні їм меблі, обладнання, застосування та отримати компенсацію – за облаштування робочого місця за працевлаштованих  людей з 1 групою інвалідності – до 106,5 тисячі гривень, з 2 групою інвалідності – до 71 тисячі гривень.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024