Суд виніс вирок мешканцю Луцька, якого викрили у продажі фальсифікованого алкоголю

17 Січня 2024, 16:08
Суд виніс вирок мешканцю Луцька, якого викрили у продажі фальсифікованого алкоголю 680
Суд виніс вирок мешканцю Луцька, якого викрили у продажі фальсифікованого алкоголю

За матеріалами детективів Територіального управління Бюро економічної безпеки у Волинській області суд виніс вирок мешканцю Луцька, який незаконно виготовляв алкогольні напої.

Про це інформує Бюро економічної безпеки України.

Слідство встановило, що чоловік в кустарних умовах розводив спирт водою та розливав отриману суміш у пляшки. Обвинувачений купував етиловий спирт в Інтернеті, а порожні пляшки – у пункті прийому скла.

Готові контрафактні алкогольні напої він обклеював марками акцизного податку з ознаками підробки, надаючи продукції товарного вигляду.

Підпільне виробництво було організоване у підвалі будинку, який фігурант обладнав ємностями для розведення сумішей, пристроями та обладнанням для розливу рідини у скляні пляшки.

Під час проведення слідчих дій детективи Теруправління виявили та вилучили ємності зі спирто-горілчаними сумішами, порожню тару, акцизні марки з ознаками підробки, обладнання.

Суд визнав фігуранта розслідування винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України та визначив покарання у вигляді штрафу та випробувальним терміном на рік.

На підставі ст. ст. 75, 76 КК України чоловіка звільнили від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням на рік. Вилучені контрафактні спиртові суміші, обладнання для виробництва, акцизні марки знищать у встановленому порядку.

Процесуальне керівництво здійснювали прокурори Волинської обласної прокуратури.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024